Trei campioane olimpice îi îndeamnă pe elevi să participe la SemiMaratonul București

Trei sportive laureate cu aur la Jocurile Olimpice – Monica Roșu, Alina Dumitru și Valeria Răcilă van Groningen – au mers astăzi 7 mai în școlile din București pentru a promova practicarea sportului în rândul copiilor și a-i invita pe aceștia să se înscrie la cursele gratuite din cadrul OMV Petrom Semi Maratonul București, care se va desfășura în perioada 16-17mai 2015.
Campioanele au vizitat Colegiul Național Spiru Haret, Colegiul Național Ion Creangă și Colegiul Național Matei Basarab.

Peste 10.000 de oameni – voluntari, suporteri și alergători din peste 50 de țări vor participa la cea de-a patra ediție a OMV Petrom Semi Maratonul București care se desfășoară în week-end-ul 16-17 mai în capitală. Sâmbătă, 16 mai, au loc cursele de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, care vor alerga între 850 m și 1,4 km. Pentru duminică 17 mai sunt programate cursele de adulți: cursa semi maraton (21 km), cursa individuală Volkswagen 10 km, Vodafone Semi Maraton Ștafetă (patru alergatori parcurg câte 5,4 km fiecare) și cursa populară Mega Image (3,6 km), la care pot lua parte și copiii cu vârsta peste 13 ani.
Pentru Cursele Copiilor McDonalds, participarea este gratuită și înscrierea se mai poate face online până în data de 10 mai, pe site-ul Semi Maratonului București –www.bucuresti21km.ro
Începând din după-amiaza zilei de vineri 15 mai, ultimile inscrieri sunt disponibile la Sport Expo, în spațiul special amenajat din Piața Constituției, de unde se ridică kiturile de participare și se ia și startul competițiilor.

Despre delegația campioanelor olimpice:
Monica Roșu – gimnastă dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2004 (Atena, Grecia) și câștigătoarea medaliei de aur la sărituri la Campionatele Europene de Gimnastică din 2004 (Amsterdam).
Alina Dumitru – prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc (Beijing 2008) şi multiplu medaliată la Campionatele Europene de Judo in perioada 2004-2011.
Valeria Răcilă Van Groningen este preşedinta asociației Bucharest Running Club, inițiatoarea si organizatoarea Semi-Maratonului Internațional București Petrom și Maratonului Internațional București – Raiffeisen Bank, campioană olimpică la Los Angeles 1984 la canotaj simplu vâsle şi medaliată cu bronz la Olimpiada de la Moscova 1980 la dublu vâsle. A câştigat două medalii de bronz şi două de argint la Campionatele Mondiale de Canotaj în 1979, 1981, 1982, 1985. A participat la peste 25 de maratoane şi semimaratoane internaţionale.