Confidenţialitate

Traian Băsescu, amenințat de RA-APPS cu evacuarea din vila de protocol

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat îl amenință cu evacuarea pe fostul președinte Traian Băsescu. Actualul europarlamentar nu a părăsit încă vila de protocol de care beneficia după cele două mandate petrecute la Palatul Cotroceni.

Termenul dat de RA-APPS fostului președinte pentru a se muta era de 60 de zile.

„Prin notificarea Regiei Autonome „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (R.A.-A.P.P.S.) din data de 28.03.2022, dlui. Traian Băsescu, beneficiarul contractului nr. 1.905/19.02.2015 având ca obiect folosinţa gratuită a imobilului – reşedinţă oficială situat în Bucureşti, Str. Gogol nr. 2, Sector 1, i s-a comunicat faptul că în termenul prevăzut de lege de 60 de zile de la încetarea contractului, atât dumnealui, cât şi membrii familiei au obligaţia de a elibera şi de a preda reşedinţa oficială.

RA-APPS precizează că în data de 23.05.2022 s-a împlinit termenul legal de 60 de zile în care dl. Traian Băsescu avea obligaţia de a elibera şi preda imobilul. Precizăm faptul că, în condiţiile în care nu se va da curs notificării în sensul eliberării reşedinţei oficiale, vom demara procedurile de evacuare”, se precizează într-un comunicat.

Traian Băsescu și-a pierdut privilegiile de fost șef al statului după sentința definitivă prin care a fost declarat colaborator al Securității, poliția politică a regimului ceaușit.