Confidenţialitate

Traian Băsescu trebuie să elibereze locuința de protocol în termen de 60 zile, i-a tranmis RAAPPS | AUDIO

Fostul președinte Traian Băsescu trebuie să elibereze locuința de protocol, după ce, săptămâna trecută, judecătorii au stabilit că a colaborat cu Securitatea. Imediat dupa verdict, el a rămas fără aghiotantul SPP și fără mașina de serviciu iar luni a primit înștiințarea de la RAAPPS că trebuie să plece din vilă în termen de 60 de zile.

O modificare legislativă de anul trecut stabilește că foștii președinți ai României nu mai beneficiază de 75% din indemnizația avută, locuința de protocol, mașina și paza de la SPP dacă instanța a constatat definitiv că au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia.

Aceste drepturi se pierd din momentul rămânerii definitive a hotărârii instantei, precizeaza RAAPPS,  în consecinţă, contractul de folosinţă a locuinţei atribuite lui Traian Basescu a încetat.

Acesta are acum obligaţia să elibereze imobilul în termen de 60 de zile . Dacă fostul președinte refuză să elibereze spaţiul în termenul stabilit, sitația se va tranșa în instanță, conform dispoziţiilor prevăzute de Codul Civil privind evacuarea.

La o zi după ce Înalta Curte a decis că a fost colaborator al Securității, lui Traian Băsescu i s-a făcut rău la Bruxelles și ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

El a anunţat că va contesta la CEDO decizia instanței.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Silviu Filip