Confidenţialitate

Tragedia de la Alba-Iulia, noi detalii: Explicațiile polițiștilor pentru intervenția după 3 ore de la apelul mamei | AUDIO

Noi detalii în cazul tragediei din Alba-Iulia. Poliția explică de ce a intervenit abia la trei ore după ce agenții au fost alertați de mama bebelușului ucis de tatăl său. „Nu au existat indicii că siguranța bebelușului de un an a fost pusă în pericol”, motivează Poliția.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Îngrijorată după niște mesaje primite de la fostul soț, mama copilului a alertat Poliția în noaptea de sâmbătă spre duminică. De la apelul femeii până la intervenția agenților au trecut aproximativ 3 ore. Când au ajuns în aparament era prea târziu: micuțul fusese ucis de tatăl său.

Poliția motivează că a făcut cercetări din care nu a reieșit o stare de pericol, spune Luminița Prodan – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

„Noi putem să intervenim fără mandat în situația în care există date temeinice că o persoană se află în pericol. Însă, în situația de față, nu exista niciun indiciu temeinic că bărbatul ar avea intenția să facă rău cuiva, copilului sau lui. Mesajele pe care i le-a transmis fostei sale partenere erau de iubire, păreri de rău pentru destrămarea familiei și nu scoteau în evidență amenințări la adresa cuiva”, a explicat Luminița Prodan – purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Poliția a intrat apartament abia după ce l-a identificat pe proprietarul locuinței

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba: „Până la urmă, proprietarul apartamentului a venit în Alba-Iulia și și-a dat acordul pentru ca noi să putem continua verificările inclusiv în acea locație”.

Raul Bambu, Europa FM: Practic, poliția a vrut să facă acest lucru de ce? Preventiv?

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Alba: „Da, să verificăm absolut toate locurile în care ar fi putut să fie bărbatul”.

Când au intrat în apartament atât bărbatul și bebelușul de un an au fost găsiți decedați.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sorin Grindeanu, prima reacție după accidentul feroviar de la Galați: Locomotiva a ieșit din revizia tehnică în dimineața acelei zile | VIDEO