Confidenţialitate

Traficul de minori, proxenetismul, sclavia, agresiunile sexuale și tortura nu se mai prescriu | AUDIO

Traficul de minori, proxenetismul, sclavia, agresiunile sexuale și tortura nu se mai prescriu, au stabilit deputații.

Cu alte cuvinte, cei acuzați de comiterea acestor infracțiuni vor putea fi trași la răspundere indiferent de data la care au comis faptele – așa a decis, astăzi, Camera Deputaților.

Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi și merge la Cotroceni pentru a fi promulgat. Deputatul PNL, Gabriel Andronache:

”Prin votul dumneavoastră se instituie caracterul inprescriptibil a răspunderii penale a agresorilor în cazul unor infracțiuni extrem de grave cum ar fi: sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul sau agresiunea sexuală. De asemenea, se instituie obligația martorilor de a raporta imediat sau de a contacta autoritățile atunci când iau cunoștință despre o potențială infracțiune dintre cele expuse mai sus”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputatul PSD, Daniel Florea a spus că atras atenția că acest proiect nu va rezolva pe deplin problemele cu care se confruntă victimele traficanților de carne vie:

”Cred că va trebui să facem eforturi pentru protejarea intereselor victimelor. Infracțiunile despre care se vorbește în această inițiativă sunt niște infracțiuni care au urmări care nu se consumă numai pe moment, ci au impact pe termen lung și asupra membrilor familiilor. Copiii rămân de multe ori cu sechele, din cauza acestor lucruri, părinții nu îi pot reda societății. Societatea are nevoie în acest moment să își recunoască problemele și să încerce să le rezolve în ansamblu”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În  2019, 25 de inculpați în dosarul  Țăndărei au fost achitați, la finalul unui proces care a durat 9 ani. Magistrații au constatat că unele fapte s-au prescris și nu au existat suficiente dovezi privind traficarea a peste 180 de copii de etnie romă, duși la cerșit în Marea Britanie.