Confidenţialitate

Trafic blocat pe DN15, după ce o cisternă care trasporta material inflamabil s-a răsturnat. Localnicii din zonă, evacuaţi | AUDIO

Traficul este blocat pe DN15 Piatra Neamţ-Topliţa, joi dimineaţă, după ce o cisternă cu material inflamabil s-a răsturnat. Câțiva localnici din zona în care s-a produs accidentul au fost evacuaţi.

”Traficul a fost restricţionat total pe DN 15 Piatra Neamţ-Topliţa, localitatea Grinţieş, judeţul Neamţ, acolo unde, pe un carosabil uscat, într-o curbă, şoferul unei cisterne încărcată cu xilen (solvent folosit în laborator) nu a adaptat viteza şi s-a răsturnat pe carosabil”, anunţă Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

”Zona în care s-a produs accidentul este locuită, astfel că în acest moment se acţionează pentru îndepărtarea persoanelor din proximitatea zonei afectate”, au precizat poliţiștii.

Iată ce ne-a declarat și purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Mariana Irina Popa:

„O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat. Pompierii asigură măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, au fost evacuate 10 persoane din 7 gospodării pe o distanță de 100 de metri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu sunt victime.

În urma evaluării, soluţia a fost clasificată ca fiind risc de clasa 3 inflamabil, fiind scurgeri minore pe carosabil.

La fața locului, au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș.

Un operator economic de profil din județ va asigura mutarea încărcăturii într-o altă cisternă.

Citește și: Greva șoferilor STB: Transportul public în comun este paralizat în București. Nicușor Dan spune că protestul este politic | AUDIO