Tornade, furtuni violente şi inundaţii în Statele Unite ale Americii

Cel puţin 20 de tornade au afectat miercuri cel puţin trei state americane, iar furtuni violente au avariat zeci de case, au provocat inundaţii în Oklahoma, iar din Texas şi până în Nebraska au fost lansate alerte meteorologice, într-o zonă cu nouă milioane de locuitori.

Aeroportul Internaţional Will Rogers din Oklahoma City a fost evacuat în două rânduri miercuri, din cauza apropierii unor furtuni violente.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Oklahoma şi-a activat Centrul de operaţiuni din cauza condiţiilor meteorologice şi anunţat întreruperi ale alimentării cu energie electrică în întregul stat, avarierea unor case şi blocarea unor drumuri de inundaţii.

O alertă de inundaţii a fost emisă la Oklahoma City pentru prima dată în istoria oraşului, au anunţat oficiali în mesaje postate pe Twitter. “Pericol de moarte. Nu conduceţi”, se arată într-un mesaj.

Alerte de inundaţii au fost emise, de asemenea, pentru oraşele Moore, Tuttle şi Mustang până joi dimineaţa la ora locală 9.00 (17.00, ora României).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS