Confidenţialitate

Tornadă surprinsă în Jud. Călărași de ascultătorii Europa FM – VIDEO

ACTUALIZARE: Autoritățile au activat planul roșu de intervenție în județ, după ce s-a răsturnat un atocar cu 40 de persoane la bord. Potrivit ISU Călăraşi, şapte persoane sunt rănite, dintre care una în stare gravă.

Ascultătorii Europa FM au surprins imagini cu fenomenul meteo extrem produs în urmă cu puțin timp în județul Călărași.

Imaginile de mai jos au fost surprinse în zona localităţii Drajna, din judeţul Călăraşi și ne-au fost trimise prin WhatsApp la 0728.111.222.

Fenomenul din România a ajuns și pe pagina de Facebook Severe Weather Europe:

https://www.facebook.com/severeweatherEU/videos/362958291002422/

Meteorologii au emis două atenționări cod galben de ploi și vijelii pentru zilele de marți și miercuri, fiind vizate zeci de județe.

Miercuri, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 kilometri la oră.
Potrivit ANM, în noaptea de marți spre miercuri și la începutul zilei de miercuri în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp. Județele vizate de codul galben de ploi sunt: Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Suceava și Timiș.