Planul roşu a fost activat în Județul Călăraşi, după ce s-a răsturnat un autocar

ACTUALZARE: Raed Arafat confirmă pentru Digi24 că autocarul a fost răsturnat de vântul foarte puternic, care ajunsese în zonă la 90 de kilometri pe oră.

”Planul roșu a implicat două județe, Călărași și Ialomița, pacienții sunt în evaluare, sunt șapte victime. Aștept să se stabilizeze situația și să primim un raport complet. Situația este sub control, nu avem persoane în stare foarte gravă, nu avem persoane care să necesite descarcerare”, a precizat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne.

40 de persoane se aflau în autocarul care s-a răsturnat pe autostrada A2, în localitatea Brâncoveni, din judeţul Călăraşi.

Potrivit ISU Călăraşi, şapte persoane sunt rănite, dintre care una în stare gravă. La fața locului intervin forțe de la ISU Călărași și ISU Ialomița.

O vijelie cu aspect de tornadă a avut loc cu scurt timp în urmă în județ. Ascultătorii Europa FM au surprins imagini cu fenomenul meteo extrem produs în urmă cu puțin timp.

Potrivit unor surse, neconfirmate de autorități, vântul puternic ar fi determinat accidentul rutier din localitatea Brâncoveni, din judeţul Călăraşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS