Titlul de doctor al lui Victor Ponta, din nou, la mâna ministrului Educației

Universitatea din București îi cere ministrului Educației, Adrian Curaj, să-i retragă titlul de doctor lui Victor Ponta.

Profesorii de aici susțin că Victor Ponta a devenit doctor în Drept în 2003, plagiind, ca atare le-au cerut și altor 2 predecesori de-ai lui Adrian Curaj să-i retragă fostului premier titlul de doctor. Numai că aceștia au refuzat să se pronunțe.

Acum, rectorul Mircea Dumitru declară la Europa FM că speră ca măcar actualul ministru să facă acest lucru.

”Dosarul conține, în primul rând, toată analiza care a fost făcută de Comisia de etică a Universității București în 2012 dar și de celaltă comisie de juriști, de specialiști care a fost numită atunci de către rectoratul Universități și care a stabilit că există elemente de plagiat în teza de doctorat a domnului Victor Ponta. Noi am solicitat ministrului să anuleze ordinul care a fost emis în 2003 și pe baza căruia s-a dat și titlul de doctor.”, a declarat Mircea Dumitru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 De asemenea, ministrul Educației va trebui să decidă și în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, care a devenit doctor, tot în Drept, în 2001.

Rectorul Mircea Dumitru spune că indiferent de hotărârile altor foruri,  preşedintele Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti este convins că Oprea a copiat zeci de pagini în lucrarea sa de doctorat.

”Urmează să fie analizată în Comisia de etică. Știu că s-a dat la un momendat un verdict dar acesta venea doar din partea profesorului Marian Popescu, președintele comisiei. Comisia de etică nu a continuat analiza pentru că la vremea respectivă Consiliul Național al Ministerului Educației, Consiliu Național de Etică s-a pronunțat foarte repede asupra acestei spețe, asupra acestui caz și a respins suspiciunea de plagiat.”

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 La începutul mandatului, Adrian Curaj a propus schimbarea legii Educației, astfel încât ministrul să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în acordarea sau retragerea titlurilor de doctor.

Propunerea prevedea ca universitățile să aibă toată puterea în acordarea și retragerea acestor titluri.

Doar că legea nu a fost încă modificată, ca atare, ministrul Adrian Curaj trebuie să decidă dacă îl lasă sau pe Victor Ponta fară titlul de doctor.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS