Confidenţialitate

Timișoara: Peste 1800 de somații emise proprietarilor de apartamente situate în clădiri degradate din oraș. Ce se întâmplă, de la 1 ianuarie, cu cei care refuză să renoveze | AUDIO

Primăria Timișoara continuă campania începută în urma cu câțiva ani prin care le cere proprietarilor de locuințe să își revoneze clădirile riscând în caz contrar să plătească, începând cu 1 ianuarie, un impozit majorat chiar și cu 500%. Autoritățile locale au emis peste 1800 de somații celor care au în proprietate apartamente în clădirile degradate din oraș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Față de anii trecuți, autoritățile locale au stabilit că de această dată proprietarii să fie obligați să semneze pentru primirea somațiilor și asta pentru a nu putea spune că nu au luat la cunoștință de somația emisa de Primăria Timișoara.

Măi mult, proprietarii sunt nevoiți să notifice autoritățile locale cu privire la măsurile luate până în 15 noiembrie. Cu alte cuvinte, trebuie să înceapă lucrările de reparații la fațadele distruse.

Pentru proprietarii care locuiesc în clădiri de patrimoniu și se pun de acord pentru accesarea programului de sprijin financiar, Biroul Reabilitare Clădiri Istorice și Monumente din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara le stă la dispoziție pentru detalii și consultanță de specialitate prealabilă.

Deocamdată, nimeni nu s-a înscris în programul de ajutor al Primăriei. Autoritățile locale au făcut și un inventar al clădirilor din zonele centrale, din Cetate unde sunt aproape 200 de imobile.

62 dintre acestea sunt în diferite stări de degradare și necesită intervenții rapide.

Alte 15 au autorizație de construire și se lucrează la renovarea lor. Acele clădiri sunt amplasate în diversele cartiere din oraș.

Trebuie spus însă că Primăria Timișoara este și ea proprietara unor spații în clădiri care stau să se prăbușească fiind înconjurate cu bandă avertizoare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: REPUBLICA FANTASTICĂ ROMÂNIA: O femeie din Baia Mare a primit o somație de plată de 1 ban