Confidenţialitate

Medicii din Timișoara, despre valul 6 de COVID: „Este al copiilor” | AUDIO

Valul 6 este al copiilor. Asta spun medicii Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Astăzi, erau internați în unitatea sanitara 9 copii cu vârstele cuprinse între 2 luni și 9 ani. Din fericire, niciunul nu are o formă severă de boală, dar toți necesită supraveghere medicală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În weekend, la UPU Spitalului de Copii au fost consultați 50 de pacienți

În fiecare zi, în Unitățile de Primiri Urgențe din Timișoara vin părinți cu copilași de vârstă fragedă, infectați cu SARS-CoV-2. În weekend la UPU Spitalului de Copii au fost consultați 50 de pacienți. Majoritatea au forme ușoare de Covid-19, dar sunt și cazuri care necesită internare.

Din serviciile de urgență sunt transferați la Spitalul „Victor Babeș” unde rămân câteva zile internați pentru tratament și supraveghere medicală. În acesta dimineață erau 9 copii internați, dar medicii spun că se așteaptă spre după-amiaza ca numărul lor să crească.

Majoritatea au febră înalta, fenomene digestive, durere în gât și cefalee. Ei sunt internați în zona roșie împreună cu părinții.

Medicii spun că valul 6 de COVID este valul copiilor

Atunci când fac comparația cu celelalte valuri, medicii spun că acesta este al copiilor. Infecționiștii spun că este necesară o monitorizare a acestora atunci când apar primele simptome și, dacă ele persistă, trebuie făcută o evaluare într-un centru specializat.

Centrul de evaluare de la Spitalul „Victor Babeș” și-a prelungit programul

De altfel, centrul de evaluare de la Spitalul „Victor Babeș” și-a prelungit programul de lucru. Pacienților care vin pentru evaluare Covid-19 li se recoltează probe biologice, le este măsurată saturația de oxigen, tensiunea și le sunt făcute analize imagistice, CT sau radiografie.

În funcție de rezultatul acestora se stabilește dacă este sau nu necesară internarea în spital. În acestă dimineață, în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara erau internați în total 38 de pacienți cu Covid-19, 2 fiind în terapie intensiva.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisarul european pentru sănătate îndeamnă statele din UE să se pregătească pentru un val de Covid