Confidenţialitate

Timișoara: Fostă șefă HR din Primărie, urmărită penal pentru nereguli la organizarea unor concursuri în instituție

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara este urmărită penal de procurorii DNA pentru infracțiuni la organizarea unor concursuri de angajare în instituție, în perioada 2018- 2020. În urmă cu un an, primarul Dominic Fritz reclama la DNA că au fost lucrări ale unor persoane diferite pe care apărea acelaşi scris.

Actualul edil a sesizat o serie de nereguli în organizarea de concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât şi pentru posturi de execuţie, în mandatul predecesorului sau, Nicolae Robu.

Dominic Fritz a explicat că a decis să depună plângere penală după ce a constatat că au fost lucrări care au avut acelaşi scris care a tot reapărut. Unii au candidat la două concursuri şi de fiecare dată cu alt scris.

După descinderile de marți, DNA a extins ancheta în dosarul de dare şi luare de mită în care Florin Răvăşilă, fost director în Primăria Timişoara, este cercetat, după ce ar fi primit 40.000 de euro de la o firmă de întreţinere a cimitirelor.

Rodica Aurelian, sefa Serviciului Resurse Umane în mandatul trecut, e urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată, fals în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Ea ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte. Astfel, persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulteriorar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate sau director executiv.

Sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Citește și: Timișoara: Anchetă cu mai multe percheziții în cazul unui fost director din Primărie. Ar fi luat șpagă de la o firmă de întreținere a cimitirelor