Confidenţialitate

Timișoara marchează începutul sărbătorilor de iarnă cu deschiderea Târgului de Crăciun și cu un concert din cadrul Festivalului Enescu | AUDIO

Se deschide, astăzi, și la Timișoara Târgul de Crăciun. Așadar, va fi pornit iluminatul festiv. La Opera Națională din Timișoara are loc, în această seară, un concert ce marchează începutul sărbătorilor de iarnă. Un concert din cadrul Festivalului Enescu, ediția de anul acesta, devine disponibil online.

„Capriciul Român pentru vioară şi orchestră”, compoziție semnată de George Enescu și prezentată în septembrie la ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional ce-i poartă numele de ansamblul francez Les Dissonances, poate fi vizionată online până duminică.

Enescu a schiţat fragmente din „Capriciul Român” în diferite momente din perioada 1925 – 1949, dar nu a ajuns să finalizeze lucrarea.

Acest portret stilizat al lăutarului român i se datorează în egală măsură compozitorului Cornel Ţăranu, care a restaurat şi întregit compoziția, pornind de la numai 20 de pagini orchestrate în manuscris şi de la o parte a patra care nu exista decât la nivel de intenţie.

Înregistrarea Capriciului Român este disponibilă pe site-ul festivalenescu.ro, împreună cu filmele documentare despre ediţiile din pandemie ale Concursului şi Festivalului „Enescu”. Este marcată astfel Ziua Națională a României.

Sursa foto: Unsplash / Annie Spratt

Citește și: Constanța: Mii de pelerini au ajuns din toată țara la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei | FOTO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.