Confidenţialitate

Constanța: Mii de pelerini au ajuns din toată țara la mănăstirea Sfântul Apostol Andrei | FOTO

Pelerinii nu au ținut cont de codul portocaliu de vreme rea. Autoritățile locale au permis pelerinajul, dar cu respectarea mai multor reguli gândite special pentru protecția sanitară a fiecărui participant.

Slujba oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului în curtea mănăstririi Sfântul Apostol Andrei din apropierea comunei constănțene Ion Corvin a fost ascultată de pelerini pe o vreme câinească, vânt, frig și ploaie torențială.

„Iubiți credincioși, Sf Apostol Andrei se roagă împreună cu noi, aici la peștera sa, care i-a fost atât de dragă și unde i-a chemat pe strămoșii noștri ca să îi boteze”.

Au venit oameni din toate colțurile țării. Peste 300 de jandarmi și polițiști au vegheat pentru respectarea regulilor impuse de pandemie.

De la șoseaua națională DN3, până la Peșteră s-au format cozi  uriașe de mașini. Când autoturismele nu au mai încăput, oamenii au coborât și au luat-o pe jos, cale de 4 kilometri pentru a ajunge la slujbă și la peșteră.

Pelerinii nu au avut voie să ajungă la Peștera Sf Andrei folosind transporturi organizate sau curse ocazionale. S-au dat sancțiuni, dar nu pelerinilor, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Sorin Despina:

„Legea nu prevede interzicerea accesului la această manifestare. Libertatea de conștiință este un drept garantat de Constituție. Singura sancțiune este amendă pentru cel care a organizat și a adus oamenii, în acest fel, la manifestare”.

Dispozitivele de ordine, formate din echipe de patrulare pedestră şi auto, precum şi echipele de intervenţie mobile au supravegheat manifestările religioase, fără a fi înregistrate incidente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ghiulfer Predescu

Citește și: De 1 Decembrie, Europa FM prezintă Cuvântul care ne unește