Confidenţialitate

Timișoara: Locatari ai unui bloc, evacuați după o dezinsecție | AUDIO

70 de locatari ai unui bloc din Timişoara au fost evacuați, marţi seara, de echipaje ale ISU Timiş, după ce a fost sesizat un miros înţepător degajat în urma unei dezinsecții care s-a realizat în cursul serii, în spaţiul unei societăţi comerciale aflată la parterul blocului.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, un echipaj CBRN şi un motoventilator.

“În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente. De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului, în spaţiul unei societăţi comerciale. Până acum, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori)”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Ulterior, Inspectoratul a precizat că a fost vorba despre o dezinsecție.

Aflat la Bucureşti, primarul Dominic Fritz a anunţat că autorităţile locale sunt pregătite să acorde ajutor pentru cazarea familiilor evacuate.

“În urma incidentului semnalat în blocul de pe Calea Şagului, am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Prefecturii Timiş şi suntem pregătiţi să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate. Nu ne dorim o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriţei. Eu mă întorc mâine dimineaţa de la Bucureşti, viceprimarul Ruben Laţcău şi coordonatorul pentru situaţii de urgenţă al Primăriei Timişoara sunt la faţa locului şi ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a spus edilul.

În noiembrie 2019, o femeie și doi copii au murit în urma unei deratizări făcute cu o substanță interzisă la Timișoara.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Dan Turcu