Confidenţialitate

TIMIȘOARA: Crește numărul persoanelor internate la spital după deratizarea unui bloc

La Timișoara, luni seara, sunt spitalizați 21 locatari ai blocului în care, recent, s-au făcut dezinsecție și deratizare.

Alerta s-a dat după moartea, în decurs de doar 3 zile, a doi copii și a unei tinere mame.

La momentul actual, 8 copii și 12 adulți sunt internați în spital. Cu toții locuiesc în imobilul respectiv, situat pe strada Mioriţa, și evacuat preventiv pe perioada anchetei, după cum a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiş a anunţat, totodată, că a finalizat măsurătorile la restaurantul şi la clubul unde dezinsecţia a fost făcută de aceeaşi firmă.

Nu au fost identificate substanţe periculoase în aer.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Direcția de Sănătate Publică a prelevat probe de apă și a cerut firmei de deratizare detalii despre substanțele folosite.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, primarul Nicolae Robu a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a precizat că municipalitatea nu are vreo implicare în acțiunea de deratizare şi dezinsecţie, întrucât aceasta s-a făcut pe un domeniu privat.

”Pentru că oameni fără o minimă conştiinţă până şi în faţa unei asemenea tragedii încearcă să puncteze politic, vreau să spun răspicat: Primăria nu are nicio implicare în ceea ce s-a întâmplat, NU PRIMĂRIA A FĂCUT, NU PRIMĂRIA A DISPUS acea deratizare şi nici nu avea cum să facă aşa ceva, totul petrecându-se pe un domeniu privat, nicidecum pe domeniul public!”, a notat edilul.