Confidenţialitate

Timișoara: Blocurile unde substanța toxică a fost folosită în cîte un apartament nu mai sînt în pericol | AUDIO

Locatarii din blocurile de pe străzile Vaida Voievod și Miorița nr. 4, unde în câte un apartament au fost făcute deratizări și dezinsecții cu aceeași substanță toxică, au început să se întoarcă în imobile.
Autoritățile spun că nu mai există pericol toxic.

Locatarii din blocul de pe strada Miorița, nr. 8, acolo unde au murit trei oameni, nu vor putea intra în garsoniere, până când proprietarul nu va face o acțiune de igienizare. Măsurile au fost stabilite în cursul zilei de joi de Comitetul pentru Situații de Urgență, transmite corespondentul Europa FM Dan Turcu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Specialiști în decontaminare nucleară, biologică și chimică ai Ministerului Apărării Naționale, veniți de la București pentru a verifica nivelul de toxicitate din cele două imobile, au dat asigurări că nu mai există niciun pericol. Apoi reprezentanții DSP și-au dat și ei acordul și astfel li s-a permis oamenilor să revină în locuințele lor din cele două blocuri în care dezinsecția s-a făcut doar într-un apartament.

Au fost 72 de ore în care oamenii au fost de evacuați de două ori, pentru că deși încă de marți seara s-a stabilit că nu mai este niciun pericol și izolarea blocului nu își mai are rostul, niciun membru al comitetului pentru situații de urgență nu a vrut să își asume să îi lase peste noapte să doarmă în locuințe lor.

Joi după-amiază băiețelul de numai 3 ani și mama lui, în vârstă de 29 de ani au fost înmormântați. Slujba de înmormântare a fost oficiată de Mitropolitul Banatului.

În acest moment în spitalele din Timișoara mai sunt internate 43 de persoane din care 32 sunt copii. Aceștia ar putea fi externați în cursul zilei de vineri.