Confidenţialitate

Timiș: Percheziții într-un dosar de trafic de migranți. 10 persoane, parte dintr-o grupare afgană și una pakistaneză, vor fi audiate | AUDIO | VIDEO

Operațiune a polițiștilor timișeni împotriva traficanților de migranți din vestul țării. Ofițerii de la Investigații Criminale au descins la opt adrese din Timișoara unde aveau informații că ar fi cazați transfugi, dar și membrii filierei. 10 persoane urmează să fie duse la audieri la Parchetului Tribunalului Timiș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Cercetările în acest caz au început după ce, la finalul lunii ianuarie, un afgan a fost ucis pe o stradă din Timișoara de cinci bărbați din Pakistan. Autorii au fost capturați după două zile în București și arestați apoi de judecătorii timișoreni.

Plecând de la acest caz, oamenii legii au extins cercetările și au descoperit două grupări, una afgană și a doua pakistaneză implicate în organizarea traficului de migranți. Cele două filiere au avut mai multe conflicte de-a lungul timpului, fiecare încercând să se impună și să preia întreaga afacere de migrație ilegală.

Opt percheziții au avut loc joi dimineață în Timișoara, la locuințele suspecților, dar și la câteva magazine unde lucrau indivizii. 10 persoane vor fi duse la audieri în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș. Infracțiunile pentru care se fac cercetări sunt trafic de migranți, tâlhărie calificată și favorizarea făptuitorului.

În urmă cu câteva zile, procurorii DIICOT au organizat o amplă acțiune în mai multe județe din țară pentru destructurarea unor grupări de migrație ilegală camuflată sub forma unor contracte de muncă. Șase persoane, printre care un fost polițist, au primit atunci arest la domiciliu, iar șeful biroului de imigrări din Reșița a fost arestat, pentru 30 de zile, dosarul fiind instrumentat de DNA Timișoara.

Sursa foto: Poliția Română

Citește și: Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că a recuperat 294 de voturi după renumărările efectuate în două secţii | AUDIO