Confidenţialitate

Timiș: Opt copii depistați cu botulism, internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”. DSP Timiș desfășoară o anchetă epidemiologică | AUDIO

Opt copii sunt internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara cu suspiciune de botulism. Afectiunea reprezintă o intoxicație severă cauzată de o bacterie care se dezvoltă de obicei în conserve și alte alimente, în absența oxigenului. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Copiii au vârstele cuprinse între 3 și 7 ani și sunt dintr-o localitate de lângă Lugoj. Deocamdată, nu se știe ce au mâncat. Urmează ca Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș să stabilească ce au consumat copiii, în urma unei anchete epidemiologice. Din primele informații, se pare că este vorba de cârnați de casă.

Copiii au ajuns inițial la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, în serviciul de Primiri Urgențe. Unul dintre ei, un băiețel, a fost internat imediat în secția de terapie intensivă, ceilalți copii fiind transferați la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

Copiii erau simptomatici, spun medicii. Aveau dificultăți la înghițire, fenomene digestive, căderea pleoapelor, un simptom specific botulismului. Iar o fetiță și băiețelul de la spitalul de copii acuzau și stări de somnolență. Ieri a fost transferat și băiețelul la Spitalul Victor Babeș pe sectia de boli infecțioase.

Cu toții au primit toxină antibotulinică, iar acum starea lor de sănătate s-a îmbunătățit.

Copiii vor mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Fost angajat al unui restaurant din Drumul Taberei, care furase aproape 20.000 de lei din seiful localului, prins pe aeroportul Otopeni | AUDIO