Timiș: 11 migranți au fost prinşi la granița cu Serbia

Unsprezece cetăţeni din Iran şi din Irak care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, ajutaţi de doi turci, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Timişoara.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, persoanele au fost observate cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, iar după ce au pătruns pe teritoriul României au fost preluate cu o mașină.

Poliţiştii au oprit autoturismul, iar migranţii au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

Oamenii legii au stabilit că acest grup era format din 5 bărbaţi şi 3 femei, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, precum şi trei copii de 4, 8, respectiv 16 ani.

De asemenea, s-a precizat că şoferul şi pasagerul din dreapta care au preluat grupul de migranţi sunt cetăţeni turci, în vârstă de 19, respectiv 25 de ani, cu domiciliul în România.

Cetăţenii iranieni şi irakieni au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul călăuzelor turce.

În acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul celor 11 persoane, şi de trafic de migranţi pentru cele două călăuze.

Toate persoanele au fost plasate sub controlul judiciar pentru 60 de zile.

De la începutul anului, mai multe persoane, care au plecat din țările natale pentru a ajunge în vestul Europei, au prinse pentru că încercau să treacă ilegal granița.

În luna septembrie, 19 cetăţeni din Irak, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, au fost opriţi la frontiera cu Ungaria.

De asemenea, tot în luna septembrie, un grup de 17 migranţi din Irak şi Iran, au fost prinşi în timp ce încercau să treacă graniţa spre Ungaria, în apropiere de Vama Nădlac.

În aceeași lună, poliţiştii de frontieră din Dolj au prins 9 sirieni intrați ilegal în țară, în timp ce traversau Dunărea spre digul de protecție.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS