Confidenţialitate

ARAD: 17 migranţi din Irak şi Iran găsiți la frontiera cu Ungaria – VIDEO

Un grup de 17 migranţi din Irak şi Iran, majoritatea solicitanţi de azil în România, au fost prinşi, miercuri, în timp ce încercau să treacă graniţa spre Ungaria, în apropiere de Vama Nădlac.

Printre cele 17 persoane se aflau şi şapte copii, iar cel mai mic avea doar doi ani.

Poliţiştii de frontieră din Nădlac, cu sprijinul autorităţilor de frontieră maghiare şi împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, a fost descoperit un grup de migranţi care se deplasa pe jos spre graniţa Schengen, la 50 de metri de graniţa cu Ungaria.

„Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, două femei, opt bărbaţi şi şapte copii, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak şi Iran, adulţii având vârste cuprinse între 23 şi 56 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România”, precizează un comunicat al Poliţiei de Frontieră Arad.

Străinii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Migranții sunt acum cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.