Thaildanda: Explozii în stațiunile turistice – 4 morți și zeci de răniți

Mai multe explozii s-au produs în stațiunile turistice din Thailanda: patru persoane au murit și câteva zeci au fost rănite.

Deflragrațiile au avut loc în stațiuni de lux, pline de turiști. Până în acest moment autoritățile thailandeze nu au confirmat că ar fi vorba de atacuri cum bombă.

Exploziile au avut loc la ora locală 9 în apropierea unui turn cu ceas din stațiunea Hua Hin – o persoană a fost ucisă și alte trei au fost rănite. Martorii spun că a fost vorba despre un atac cu bombă, insă poliția nu a cofirmat oficial acest lucru.
Două bombe de mici dimensiuni au explodat și pe insula Phuket. Primul dispozitiv exploziv a fost detonat în apropierea unei gherete de poliție și a rănit un bărbat thailandez. Al doilea a sărit în aer la 300 de metri distanță, dar nu a rănit pe nimeni.
Atacurile vin după ce joi alte două bombe au explodat la Hua Hin. În urma atacului o femeie a pierit și alte zece persoane au fost rănite, printre ele nouă turiști străini. Potrivit autorităților, bombele erau ascunse în ghivece plasate la 50 de metri unul de altul și au fost detonate cu ajutorul telefoanelor. Cea de-a doua bombă a fost detonată la jumătate de oră după prima deflagrație.

Hua Hin este o localitatea turistică situată la aproximativ 200 de kilometri de capitala thailandeză Bangkok şi populară printre turiştii străini.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS