Thailanda: opt explozii în două zile. Bilanțul este de 4 morți și zeci de răniți

Atacurile cu bombă din Thailanda nu au legătură cu terorismul internațional – cel puțin așa susține poliția. Patru persoane au murit și câteva zeci au fost rănite, inclusiv turiști străini, în urma mai multor explozii petrecute în centrul și sudul țării, în stațiunile Phuket și Hua Hin. Atacurile nu au fost încă revendicate.

 

 

Prima bombă a explodat joi în fața unui pub din Hua Hin, stațiune aflată la două ore sud de Bangkok, iar cea de-a doua la o diferență de 30 de min, la 50 de metri distanță. Acest dublu atentat s-a soldat cu un mort și 21 de răniți, inclusiv turiști străini. Printre răniți s-ar afla doi olandezi, doi germani și doi italieni. Autoritățile locale spun că cele două bombe au fost ascunse în ghivece de pe trotuar și au fost detonate prin telefon.

Tot joi, un thailandez a fost ucis într-o altă explozie a unei bombe, într-o piață din orașul Trang, din sudul țării. Iar vineri dimineață un nou atentat dublu, în aceeași stațiune balneară Hua Hin, s-a soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor trei. O dublă explozie a avut loc vineri dimineață și în celebra stațiune Phuket, unde o persoană a fost rănită ușor. Iar o angajată a administrației locale din orașul Surat Thani a fost ucisă de o altă explozie.

Așadar opt explozii, în contextul în care junta militară din Thailanda a organizat cu succes săptămâna trecută un referendum privind noua Constituție, despre care criticii spun că va consolida puterea militară în anii care vor urma, notează Bloomberg.

Ultimul atentat de amploare din Thailanda a avut loc în august anul trecut, când 20 de persoane, printre care numeroşi turişti chinezi, au fost ucişi în explozia unei bombe în centrul capitalei Bangkok.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS