Confidenţialitate

Termocentrala Mintia a rămas fără servicii de mentenanță. Blocul Național Sindical: S-ar putea ajunge la un dezastru ecologic | AUDIO

Firma care a asigurat mentenanța Termocentralei Mintia și-a încheiat activitatea din central, după ce contractul cu noul proprietar a expirat. Blocul Național Sindical spune că fără personalul care să asigure mentenanța și menținerea în siguranță a instalațiilor, barajul de pe râul Mureș din Mintia sat este un pericol pentru satele aflate în naval și s-ar putea ajunge la un dezastru ecologic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După închiderea Termocentralei de la Mintia în urmă cu doi ani a existat un contract de mentenanță și menținere în siguranță a instalațiilor.

Anul trecut, Termocentrala a fost vândută cu 91 de milioane de euro de către grupul irakian Mass Global, iar această firmă nu a mai prelungit contractul de mentenanță, dar nici nu are unul nou.

Blocul Național Sindical reclamă că în lipsa firmei de mentenanță s-ar putea produce un dezastru ecologic în zonă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit la cererea conducerii Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara întrucât în discuție era și monitorizarea barajului din Mintia sat, a haldei de zgură și a iazului de decantare.

Proprietarul Mass Global Energy a anunțat că le va monitoriza cu personal propriu până la semnarea unui nou contract de mentenanță cu o firmă autorizată, cu care se află în tratative.

În plus, barajul este supravegheat și funcționează în parametri, probleme ar putea apărea la haldă și la iazul de decantare care nu pot rămâne nesupravegheate, dar proprietarul a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

Prefectul de Hunedoara, Călin Marian, a dat asigurări că firma va fi monitorizată, așa încât să nu existe probleme.

Sursa foto: Hunedoara Liberă

Citește și: Buzău: 2 profesori, concubini, implicați într-un caz de trafic de droguri online cu plata prin criptomonede | AUDIO