Confidenţialitate

Buzău: 2 profesori, concubini, implicați într-un caz de trafic de droguri online cu plata prin criptomonede | AUDIO

Doi profesori din Buzău, concubini, sunt implicați într-un caz de trafic de droguri în care procurorii DIICOT au făcut astăzi 26 de percheziții, în mai multe județe. Cei doi predau la unități școlare din Buzău, iar de trafic se ocupau online, în timp ce plățile le primeau în criptomonede. Audierea suspecților este în desfășurare la ora 15:00 la sediul DIICOT Buzău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele două cadre didactice – unul profesor de economie, celălalt, psihopedagog într-o școală specială – erau capii rețelei. Ei achiziționau droguri de risc și mare risc, precum și etnobotanice de la dealeri din Vrancea, Brăila și Teleorman, pe care, ulterior le vindeau către consumatori din orașul Buzău.

Drogurile erau vândute prin aplicații online criptate, iar plata se făcea sub paravanul unor așa zise tranzacții cu criptomende. Profesorii și consumatorii nu se întâlneau. După ce făcea plata, cumpărătorul primea o fotografie și coordonatele GPS ale locului unde se aflau drogurile.

Sursa foto: Poliția Română / DIICOT

Sursa foto: Poliția Română / DIICOT

Activitățile ilicite de plasare de droguri s-au desfășurat din ianuarie anul acesta și până în prezent.

Acesta este al doilea caz, în mai puțin de două săptămâni, în care dascăli din învățământul buzoian sunt descoperiți ca fiind implicați în trafic de droguri. Săptămâna trecută, un profesor de desen a fost suspendat de la catedră după o condamnare pentru trafic de droguri, dar și după ce s-a descoperit că el figura în registrul persoanelor suspectate de infarcțiuni sexuale.

Acum, conducerile școlilor în care profesorul a predat, sunt cercetate pentru abuz în serviciu.

Sursa colaj foto: Poliția Română / DIICOT

Citește și: Percheziții în mai multe județe din România într-un dosar de trafic de droguri prin aplicații criptate cu plata prin criptomonede. Profesori, printre suspecți | AUDIO