Confidenţialitate

Termenul pentru depunerea proiectelor ce vizează construcția de centre de zi pentru copiii vulnerabili, prelungit | AUDIO

Primăriile și Organizațiile Neguvernamentale au mai mult timp la dispoziție pentru a depune proiectele ce vizează construcția de centre de zi pentru copiii cu o situație vulnerabilă.

Termenul a fost prelungit, anunță Ministrul Familiei – Gabriela Firea. Banii vin din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Familiei: Jumătate din sumă va fi asigurată de stat, jumătate de autoritatea publică locală

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În următorii ani, jumătate din suma cheltuită de o primărie împreună cu un ONG pentru acești copii va fi asigurată de stat, de către Guvern prin Ministerul Familiei, iar cealaltă jumătate va fi asigurată de către autoritatea publică locală. De ce spun că este o noutate? Pentru că până acum întreaga cheltuială cădea în sarcina autorității locale. Condiția plății este aceea ca toți copiii care sunt cazuri sociale să fie cuprinși în Observatorul Național al Copiilor”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Copiii vor găsi atât cele necesare unui trai decent, cât și consiliere psihologică și vocațională

În cadrul programului se pot aproba proiecte care prevăd și renovarea unor astfel de centre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Construirii de la zero sau reabilitării ori amenajării celor 150 la număr în întreaga țară pentru copiii care sunt acum în nevoie – ori nu au condiții de locuire decente, ori nu au hrana potrivită vârstei lor sau nu au posibilitatea de a merge la școală sau după-amiază să-și facă lecțiile. De asemenea, în aceste centre de zi copiii nu vor găsi doar cele necesare, absolut vitale pentru un trai decent, ci și consiliere psihologică și vocațională”, a adăugat ministrul Familiei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Programul național de fertilizare in vitro începe în decembrie, anunță ministrul Familiei. Firea: „Vor fi acceptate trei proceduri pe an, în valoare de 15.000 lei” | AUDIO