Confidenţialitate

Programul național de fertilizare in vitro începe în decembrie, anunță ministrul Familiei. Firea: „Vor fi acceptate trei proceduri pe an, în valoare de 15.000 lei” | AUDIO

Din 5 decembrie se pot depune cererile de înscriere în programul național de Fertilizare in Vitro al Guvernului. Se acordă vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile care vor să aibă un copil și apelează la această procedură.

Ministrul Familiei Gabriela Firea, la conferința în care au fost semnate normele de aplicare:

„Infertilitatea nu este un moft, infertilitatea este reală și este declarată de medici specialiști, iar unul din cinci cupluri infertile trebuie să ne dea de gândit. De vină sunt mai multe cauze: stresul, poluarea alimentația nesănătoasă, alte patologii. Începând din 5 decembrie, aș vrea să reținem împreună această zi, se pot depune deja cererile online pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație, la adresa de email natalitate@mfamiliei.gov.ro.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Banii vor fi acodați în două tranșe.

Programul va fi disponibil și anul viitor, mai spune Gabriela Firea:

„Vor fi acceptate trei proceduri pe an, suma decontată fiind de 15.000 lei. adică circa 3.000 de euro, în două tranșe: un voucher pentru tratament de 5.000 lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embriotransfer, de 10.000 lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Noi reguli de vizitare a pacienților în spitale. Rudele vor putea afla și prin telefon detalii despre starea celor internați