Confidenţialitate

Marcel Boloș: Desființarea pensiilor speciale, jalon care poate duce la suspendarea fondurilor din PNRR. Este un jalon de tip red line | VIDEO

Desființarea pensiilor speciale reprezintă unul dintre jaloanele care poate duce la suspendarea fondurilor PNRR pentru România, alături de măsurile privind decarbonizarea, spune la Europa FM ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene Marcel Boloș. Este vorba de așa-numitele red flag – jaloane de la care România nu poate face rabat.

Marcel Boloș: Desființarea pensiilor speciale, jalon în PNRR de tip red line

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Boloș: „Noi când am obținut aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență am obținut-o cu două condiții: prima este cea a măsurilor de decarbonizare și al doilea pilon este cel al pensiilor. Deci, din acest punct de vedere, este foarte multă responsabilitate și în decizia pe care o va adopta Parlamentul pentru că fiind un jalon de tip red line va fi urmărit și este urmărit îndeaproape de Comisia Europeană și nu se va sfii să ne critice Comisia dacă jalonul nu este dus la bun sfârșit”.

Ioana Ene Dogioiu: Critica precum critica, dar va fi blocată orice cerere de bani?

Marcel Boloș:Sunt jaloane pentru care decizia poate fi luată de suspendare a PNRR-ului, dar să sperăm că nu ajungem în această situație”.

Marcel Boloș: Primul lucru la care se uită Comisia este partea de sustenabilitate

Ministrul Fondurilor Europene a lăsat să se înțeleagă faptul că, la Bruxelles, Comisia Europeană nu vede cu ochi buni indecizia de la București în privința reformei pensiilor, în special în ceea ce privește pensiile speciale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marcel Boloș: „Primul lucru la care se uită Comisia este partea de sustenabilitate – ce impact bugetar are legea și ce volum de cheltuieli generează legea după ce se aplică, dar nu de azi pe mâine, ci o perioadă îndelungată de timp”.

Ioana Ene Dogioiu: Îmi spuneți că s-a uitat cam strâmb la ea, din ce înțeleg eu în subtext din ce îmi spuneți dumneavoastră.

Marcel Boloș: „Sigur că va fi un moment greu pentru Coaliție și pentru ceea ce înseamnă decizia parlamentară pentru că, așa cum am spus, e pilon de bază. Pensiile și reforma pensiilor, a tuturor pensiilor”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Marcel Boloș, despre rotativa guvernamentală din mai: Orice declarație pe tema aceasta îmi îngreunează mandatul pentru că pierd din autoritate | VIDEO