Confidenţialitate

Teodosie, despre incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului: A fost un accident, nu ştim de unde a pornit | VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului a declarat că, în incendiul de sâmbătă seara de la Palatul Arhiepiscopal, au fost distruse doar bunuri materiale.

În opinia lui Teodosie, important este că nu a fost rănită vreo persoană.

“Aseară a fost un accident, nu ştim de unde a pornit… Presupun că de la un scurtcircuit (…)Dumnezeu a făcut ca nimeni să nu fie rănit, să nu fie suferinţă… Sperăm că cele materiale le vom reface cât de curând. Eu eram în Catedrală, nu mi-am întrerupt slujba, am făcut acatistele, moliftele şi ne-am rugat ca să se limiteze focul şi, iată, s-a oprit focul şi vom reface ceea ce s-a pierdut. Mulţumim lui Dumnezeu pentru că cele materiale se pot recupera, dacă cineva ar fi fost rănit sau ar fi murit, atunci ar fi fost mare durere şi tristeţe. Suntem bucuroşi că Dumnezeu ne-a dat un semn să avem mai multă grijă şi să fim atenţi la toate cele pe care le avem în chivernisirea noastră”, a spus arhiepiscopul.

“În timp ce mă rugam, ştiam că Dumnezeu îi ocroteşte. Nu m-am gândit la pericol, m-am gândit numai la bine. Dumneavoastră vreţi să anticipaţi un rău care deja a trecut. Nu mai vorbim de rău. Ce să umblăm cu presupuneri. A ars ce a ars material, nu a fost rănit niciun om, aceasta este important. Clădirea se va face şi se va face mai bine”, a adăugat prelatul.

Teodorise a mai spus că imobilul era asigurat.

Flăcările au cuprins mansarda sediului Arhiepiscopiei Tomisului, fiind afectată o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. O turlă aflată pe clădire  s-a prăbuşit.

Polițiștii constănțeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă.

În mansardă se aflau bunuri ale mai multor preoţi şi călugări.

“În principiu, la etajul mansardat nu existau mari bunuri. Clădirea este de patrimoniu, acolo existau mai multe bunuri personale ale preoţilor, călugărilor şi nu putem vorbi de mari bunuri administrative, dar sigur se va face o evaluare”, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.