Confidenţialitate

Teodor Meleşcanu: Dacă Viorica Dăncilă îmi cere să demisionez, o voi face – AUDIO

La începutul acestei ore, într-o declarație de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a cerut demiterea de urgenţă a miniştrilor de Externe –Teodor Meleşcanu şi de Interne- Carmen Dan pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile în ţară şi străinătate.

Într-o primă reacție, în exclusivitate la Europa FM, Teodor Meleşcanu declară că va demisiona dacă acest lucru îi este cerut și de premierul Viorica Dăncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cererea ca miniștrii internelor și de externe să demisioneze ori să fie demiși a fost formulată de președintele Iohannis.

”După atâtea probleme este evident că trebuie să existe şi urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Fiindcă nu au ştiut să îşi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne, imediat însemnând imediat”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a se asigura că la prezidențialele din toamnă cetățenii nu se vor confrunta cu aceleași probleme la vot, Klaus Iohannis a anunțar înființează o comisie mixtă în cadrul Administrației Prezidențiale. Rolul acesteia ar fi să propună soluții.

”Aceste probleme trebuie rezolvate urgent fiindcă vine următorul tur de scrutin, în toamna acestui an avem prezidenţiale. Şi fiindcă nu am încredere în Guvern să găsească soluţii rapide şi corecte, voi înfiinţa la nivelul Administraţiei Prezidenţiale o comisie mixtă, care va începe să lucreze. Îi voi invita pe toţi cei care au atribuţii în domeniu. Rolul acestei comisii este de a identifica problemele majore, de a veni cu soluţii şi de a propune soluţii autorităţilor care pot veni cu reglementări – Parlamentului, Guvernului, AEP, în principal”, a declarat Klaus Iohannis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, surse politice afirmă că președintele Iohannis nu va accepta numirea lui Titus Corlățean drept vicepremier și ministru pentru parteneriate strategice. Titus Corlățean a fost demis de la Ministerul de Externe în 2014, pentru neregulile în organizarea votului din străinătate la scrutinul prezidențial. I-a urmat în funcție …Teodor Meleșcanu. Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui în această după-amiază propunerile de numire a noilor miniștri pentru parteneriate strategice, justiție, fonduri europene și pentru românii de pretutindeni.