Confidenţialitate

Tensiuni la granița dintre Belarus și Polonia: Sute de migranți au încercat din nou să intre ilegal în Polonia | AUDIO

Situația rămâne tensionată la granița dintre Belarus și Polonia, unde sute de migranți au încercat din nou să treacă de gardurile din sârmă ghimpată și să intre ilegal în Polonia. Autoritățile de la Varșovia îl acuză pe președintele belarus Aleksandr Lukaşenko că îi încurajează pe migranți din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa să treacă granița ilegal ca să se răzbune astfel pe Uniunea Europeană. Forul comunitar a sancționat Belarus pentru încălcarea drepturilor omului.

Imaginile de la granița dintre Belarus și Polonia sunt înfiorătoare. Sute de oameni și-au instalat tabăra de-a lungul gardului de sârmă ghimpată, păzit de soldați polonezi. Migranții au copii mici cu ei, au aprins focuri ca să se încălzească și așteaptă ocazia potrivită să intre în Polonia.

Unii au și reușit, după miezul nopții, dar au fost reținuți de trupele poloneze. De altfel, autoritățile de la Varșovia au trimis întăriri la granița cu Belarus, iar numărul soldaților a crescut de la 12 mii la 15 mii.

Nu mergem în Polonia, vrem în Germania, Germania înseamnă viață – explică un migrant pentru BBC.

Din păcate, în ultimele zile, au fost confruntări violente între migranții care încearcă să taie gardurile de sârmă ghimpată și forțele poloneze care ripostează cu spray-uri lacrimogene.

Uniunea Europeană îl acuză pe președintele belarus Alexander Lukașenko că folosește tactici „în stil gangster” și trimite migranți din Orientul Mijlociu, Africa și Afganistan către Europa pentru a se răzbuna.

Trei diplomați au spus pentru Reuters că Uniunea Europeană intenționează să impună noi sancțiuni pentru Belarus, ia printre cei vizați ar fi inclusiv ministrul de externe de la Minsk.

Sursa foto: Twitter / Jack Posobiec

Citește și: Negocierile pe programul de guvernare nasc dezacorduri mai ales între PNL și PSD | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.