Confidenţialitate

“Teleșcoala” se reia la TVR 2 din 8 februarie

Din 8 februarie se reia “Teleşcoala”, la TVR 2.

Emisiunea este produsă în colaborare cu Ministerul Educaţiei, iar predarea se face după manualele aprobate.

Pentru a veni în ajutorul elevilor care vor susţine examene de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, săptămânal vor fi 18 astfel de emisiuni.

Mai exact, de luni până vineri, între 9 și 10 dimineață, Teleșcoala asigura ore de pregătire pentru elevii de clasa a VIII-a.

Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15.00-16.00. Astfel, luni de la ora 9.00, “Teleşcoala” începe cu lecţia de Limbă şi literatură română pentru clasa a 8-a, iar de la ora 9.30 este programată Matematica.

Elevii clasei a XII-a pot urmări de la ora 15.00 lecţia de Economie, iar de la ora 15.30 – Geografie. Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR, pe pagină de Facebook a emisiunii şi pe site-ul www.tvr.ro.

Lecţiile vin mai ales în sprijinul elevilor aflați în zone izolate și cu acces redus la internet, în contextul în care instituţiile de învăţământ au fost închise din cauza pandemiei.

„Teleşcoala” a venit şi în întâmpinarea elevilor care studiază în limbile minorităților naționale. În plus, emisiunile au fost adaptate pentru a răspunde şi nevoilor persoanelor cu deficienţe de auz. Programul este bazat în întregime pe voluntariat, atât din partea profesorilor, cât și din partea specialiștilor din TVR.