Confidenţialitate

Teleorman: Copilul mușcat de o haită de câini se află în afara oricărui pericol. Autoritățile caută soluții la problema animalelor fără stăpân

Copilul mușcat marți de o haită de câini fără stăpân din Teleorman este în afara oricărui pericol. Acesta a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București. La nivel local autoritățile caută acum soluții pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi, în condițiile în care la nivelul județului există doar 2 adăposturi pentru animale care nu deservesc toate orașele din județ.

Copilul de 13 ani, mușcat de o haită de câini în Teleorman, a fost transferat pentru îngrijiri medicale de la Alexandria la București.

Acesta avea, potrivit directorului spitalului județean, Alexandru Dobre, numeroase plăgi, dar nu a necesitat niciuna o intervenție mai serioasă decât pansarea.

Cert e că, din fericire, copilul se află in afara oricărui pericol.

Contactat de Europa FM, prefectul județului Teleorman, Harambie Epure, susține acest caz a fost preluat de Poliția Animalelor și că problema câinilor comunitari n-a  fost încă rezolvată la nivel județean.

Mai mult, acesta spune că se caută soluții pentru înființarea unor adăposturi pentru câinii fără stăpân.

Polițiștii din Teleorman susțin că au demarat o anchetă penală in rem, urmând să se constate dacă există vreun vinovat pentru situația creată.

Mai mult, comisarul Iulian Orbesteanu ne-a confirmat faptul că cei șase câini care l-au agresat pe copil erau câini fără stăpân.

Se așteaptă în acest moment o soluție legală prin parchet.

Foto: Shutterstock

Citește și: Documentele care arată că ASPA a sesizat Poliția Locală a Sectorului 6 cu privire la pericolul câinilor din zona Lacul Morii