Confidenţialitate

Tecuci: Amendă maximă pentru benzinăria care a permis alimentarea în recipientul răsturnat ulterior pe stradă | AUDIO

Amendă maximă pentru stația de carburanți din Tecuci, care, săptămâna trecută, a permis alimentarea cu motorină într-un recipient neconform, care apoi s-a vărsat pe carosabil și a poluat zona.

Garda de Mediu din Galați a sancționat sever și firma care a împrăștiat motorina pe carosabil.

Comisarii Gărzii de Mediu din Galați au amendat stația de carburanți din Tecuci cu amenda maximă prevăzută de lege, în valoare de 100.000 lei.

Potrivit normelor de mediu în vigoare, stațiile de combustibili trebuie să se asigure că șoferii alimentează doar în rezervoarele autovehiculelor, fiind interzisă stocarea carburanților în recipiente neomologate.

Totodată, Garda de Mediu din Galați a controlat și firma care a cumpărat motorina și, ulterior, a vărsat-o pe carosabil, din cauza unei manevre imprudente a șoferului.

Comisarii de mediu au constatat că agentul economic nu are autorizație pentru transportul și stocarea carburanților. În consecință, au amendat firma cu 8.000 de lei și au dispus suspendarea activității acesteia până la obținerea autorizației.

Să mai spunem că stația de carburanți din Tecuci a fost amendată și de ISU, săptămâna trecută, imediat după producerea incidentului.

Sancțiunea s-a ridicat la 10.000 lei, maximul prevăzut de lege.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Tecuci: Un șofer a răsturnat o tonă de motorină pe o stradă cu trafic intens

Autor: Emanuela Turcu