Confidenţialitate

Teatrul Național București și Muzeul Național de Artă pregătesc ”Revoluția tablourilor” | VIDEO

Teatrul Național București și Muzeul Național de Artă pregătesc ”Revoluția tablourilor” , un proiect artistic inedit, despre care am primit informații în premieră, de la Florin Ghioca, invitat joi în emisiunea Clubul de Seară, de la Europa FM.

”Un proiect care mi-e foarte drag, înseamnă debutul colaborării din Muzeul Național de Artă și Teatrul Național din București. Se numește Revoluția tablourilor și presupune implicarea a 12 actori care vor spune poveștile tablourilor “împușcate” la Revoluție și restaurate ulterior de echipa de la Muzeul Național de Artă. Sunt tablouri care au sufeit răni adânci la Revoluție, prin ele au trecut sute de gloanțe și care au fost restaurate în ani de muncă.

Iar actorii TNB vor spune poveștile acestor tablouri. Fie că vorbim de Luchian, Andreescu sau Henția, sunt tablouri care au rămas în memoria publică și cărora, o dată cu rănile acestea vindecate, le puteți afla povestea dacă veți trece după mijlocul lunii decembrie pe Calea Victoriei, pe la MNAR. Doar scanând un QR code de pe fotografiile cu tablourile și actorii, fotografii care vor fi pe gardul MNAR.

Dacă nu o să putem ieși din case, vom găsi pe internet, pe paginile de socializare ale Muzeului Național de Artă și Teatrului Național din București aceste filmulete cu actorii care spun povestea tulburătoare a tablourilor.

Mai am un plan, si anume ca un spectacol să aibă realitate virtuală: o să încercăm să adaptăm decorurile live pe net și să le facem cumva să apară în spectacole de teatru prin intermediul VR-ului. Sunt niște experimente, de ce nu? Teatrul românesc poate să vină cu ceva nou în toată această ecuație mondială în care cultura trebuie să se adapteze vremurilor actuale”, a povestit Florin Ghioca, în emisiunea Clubul de Seară, la Europa FM.