Taximetriştii din Bucureşti ar putea primi eco- vouchere să-şi cumpere maşini nepoluante

UPDATE:
Proiectul prin care taximetriștii din Capitală primesc eco-vouchere pentru a cumpăra mașini ecologice a trecut, marți, de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru și 12 împotrivă. Un număr de 5.500 de astfel de vouchere vor fi acordate în următorii doi ani.

Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea a trecut de votul consilierilor generali. Acesta a primit 30 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Consilierii municipali vor să dea 3.000 de eco-vouchere în valoare de 15.000 de lei fiecare pentru cumpărarea de autoturisme noi cu norme de poluare care sa asigure un nivel redus de poluare.

Aceste Eco vouchere sunt pentru taximetrişti.

Acordarea eco-voucherelor se va face in schimbul predarii spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singura data pentru un transportator autorizat care detine o autorizatie taxi.

Eco-voucherul nu este transmisibil si are termen de valabilitate maximum sase luni – conform proiectului de hotărâre al consiliului general al capitalei.

Eco-voucherele vor fi folosite pentru a cumpăra autoturisme noi cu norme de poluare care sa asigure un nivel redus de emisii – Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS