Confidenţialitate

Tații vor putea beneficia de concediu paternal la nașterea fiecărui copil, anunță Executivul. Cursul de puericultură aduce zile libere în plus

O ordonanță de urgență adoptată vineri prevede că tații care au cursuri de puericultură vor avea 15 zile legale de concediu paternal.

Pentru cei fără aceste cursuri, perioada de concediu paternal va fi de 10 zile, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi:

„S-a aprobat acordarea concediului paternal la nașterea fiecărui copil, nu numai la nașterea primului copil cum era până acum și bineînțeles am majorat și perioada de acordare în sensul că tații care au și cursuri de puericultură vor avea 15 zile de concediu paternal astfel încât în primele zile de viață ale nou-născutului să poată fi alături de familie. Tații care nu au cursuri de puericultură vor avea în loc de 15 10 zile la dispoziție.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O altă modificare pe care o aduce noua ordonanță este că de concediu paternal vor putea beneficia cei care au contracte de muncă, cei care au contracte din activitate sportivă, cooperații sau contracte de management.

Pe perioada concediului paternal, tatăl beneficiază de o indemnizație egală cu salariul iar angajatorul este obligat să aprobe acest concediu.

Citește și: Beneficiarii venitului minim de incluziune apți de muncă trebuie să se încrie la agenții pentru ocupare profesională, altfel nu mai primesc banii

Foto: Shutterstock