Tariceanu vrea modificarea Legii de funcționare a TVR, pentru intrarea televiziunii în insolvență

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu va propune Legislativului modificarea Legii de funcționare a televiziunii publice, astfel încât TVR să poată intra în insolvență, dar să fie exclus falimentul.

Tăriceanu susține că procedura de insolvență poate apăra televiziunea de creditori într-o anumită formulă.

„Până luni, voi pregăti pachetul de modificări legislative la Legea de funcţionare a Televiziunii, în aşa fel încât această procedură să poată să fie demarată, procedura de insolvenţă, care apără televiziunea‬ de creditori într-o anumită formulă. Vreau să fac o mică paranteză. Legea insolvenţei poate să ducă, pentru societăţile comerciale, inclusiv la faliment. Ei bine, voi pune o prevedere explicită, potrivit căreia Televiziunea Publică nu poate să fie declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

Șeful Senatului a precizat că o acțiune a Parlamentului pentru salvarea TVR-ului trebuie însoțită și de măsuri ale Guvernului, care trebuie luate de urgență.

Președintele interimar al TVR Irina Radu a declarat că, începând cu luna februarie televiziunea nu își va mai putea plăti taxele către stat.

Datoriile se ridică în acest moment la 150 de milioane de euro.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS