Confidenţialitate

Târgu Mureș: Bărbat reținut de poliție pentru că a sechestrat 3 tineri din casele de copii și i-a obligat să muncească pentru el | AUDIO

Caz de sclavie modernă la Târgu Mureș. Polițiștii au reținut un bărbat care sechestrase trei tineri din casele de copii, pe care îi oblige să muncească pentru el. Deseori – spun anchetatorii – tinerii munceau până la epuizare. Iar situația datează de aproape 8 ani.

Cei 3 tineri au fost recrutați încă din 2014. Toți provin din case de copii. Inițial, au fost plătiți pentru munca loc. Apoi, sechestrați și constrânși prin violență și amenințări să muncească fără a primi nimic în schimb.

Potrivit DIICOT, cei trei tineri erau puși să muncească în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără să fie plătiți. Bărbatul care i-a recrutat le interzicea inclusiv să comunice cu alte persoane sau să plece din gospodărie.

La percheziții au fost ridicate inclusiv săbii și cuțite. Unul dintre tineri a reușit să fugă, iar informațiile au ajuns la Poliție.

Anchetatorii vorbesc despre un caz de sclavie, trafic de persoane și lipsire de libertate. Bărbatul care i-a sechestrat pe tineri este arestat preventiv, pentru 30 de zile.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Un consilier în Ministerul Dezvoltării a fost trimis în judecată de DNA pentru că a primit mită o mașină de lux | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.