Confidenţialitate

Un consilier în Ministerul Dezvoltării a fost trimis în judecată de DNA pentru că a primit mită o mașină de lux | AUDIO

Un consilier în Ministerul Dezvoltării a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi primit mită o mașină de lux de la un om de afaceri. În schimb, consilierul ar fi trebuit să convingă mai mulți primari să-i atribuie contracte din PNDL omului de afaceri.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis vineri în judecată pe Viorel Dinu, consilier în Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unui comunicat de presă, DNA îl acuză pe consilier că ar fi primit mită un automobil de lux, în valoare de 58.000 de euro pentru a influența mai mulți primari să atribuie contracte din Programul Național de Dezvoltare Locală unui om de afaceri de la care ar fi primit și automobilul.

În plus, consilierul Dinu Viorel și-ar fi exercitat influența asupra unuia dintre primari pentru ca omul de afaceri să achite avansul și ratele de leasing pentru autoturismul primit.

Pe lângă consilier, și omul de afaceri a fost trimis în judecată pentru pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

Fapta ar fi avut loc în perioada septembrie-octombrie 2020.

Într-un context diferit, în luna iunie 2021, Dinu Viorel, ar fi pretins și ulterior ar fi primit 50.000 lei, prin intermediar, de la același om de afaceri, pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor să admită o contestație.

Sursa foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

Citește și: Profesor ASE: „Vom ajunge în OCDE când vom intra în zona Euro, probabil la sfântul așteaptă, cu politicienii pe care-i avem” | AUDIO

Autor: Liliana Nicolae

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.