Confidenţialitate

Târgu Jiu: Alunecare de teren în locul în care se află bazinele de tratare a apei. Cutremurele din Gorj au agravat situația

Locuitorii din Târgu Jiu ar putea rămâne fără apă, după ce o alunecare de teren s-a produs în locul în care se află bazinele de tratare. Cutremurele produse în Gorj au agravat situația, iar autoritățile locale cer ajutorul Guvernului.

Cutremurele produse în Gorj din 13 februarie încoace au accentuat o alunecare de teren care avusese loc în Dealul Târgului, în zona în care se află stațiile de tratare a apei care alimentează municipiul Târgu Jiu.

Pământul fugise înainte de producerea seismelor, iar după ce acestea au avut loc, au deplasat falia și mai mult.

Acum, există pericolul ca în orice moment, bazinele de tratate și conductele care duc apa în rețea să se rupă. Asta ar însemna că aproape 100.000 de oameni ar rămâne fără apă.

Pentru rezolvarea acestei situații, este nevoie de o lucrare amplă, respectiv de introducere a unor piloni în adâncime care să stabilizeze bazinele.

O lucrare care nu poate fi făcută decât cu costuri foarte mari.

Primăria din Târgu Jiu și Prefectura Gorj au solicitat urgent Guvernului alocarea sumei de 13 milioane de lei pentru efectuarea acestei lucrări.

Citește și: Motivarea arestului medicului Dan Tesloianu: Ar fi ignorat riscul de a provoca pacienților probleme grave sau chiar decesul și punea diagnostice fictive