Târg de Mărţişor „cu tâlc”, la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului organizează, începând de marți, târgul „De Mărţişor, … cu tâlc”.

„Ca în fiecare an, meşteri populari şi artişti plastici vor expune cele mai frumoase mărţişoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi”, potrivit unui comunicat.

Vizitatorii Muzeului Satului vor avea posibilitatea pe 23 şi 24 februarie să participe, între orele 11.00-12.30 şi 12.30-13.30, la un atelier de confecţionat mărţişoare susţinut de Magdalena Udrea. Atelierul va fi susţinut, în acelaşi interval orar, şi pe 2 şi 3 martie.

Tradiţia Mărţişorului are o vechime considerabilă, originea sa fiind identificată în vremea traco-geţilor. Se spune că persoana care poartă un mărţişor este ferită de rele şi îi merge bine tot anul. Se poate purta la mână, la gât ori pe reverul hainei, fiind apreciat de toată lumea. Mai puţin ştiut este faptul că, în unele părţi ale ţării, mărţişoarele le sunt oferite inclusiv bărbaţilor.

Din anul 2017, practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse în Patrimoniul mondial UNESCO, element împărţit cu Bulgaria, Macedonia şi Republica Moldova.

Târgul va rămâne deschis zilnic, între orele 9.00- 17.00, până pe 8 martie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS