Confidenţialitate

Târg culinar la Arad: trufe cu 1 leu gramul și pâinea cu unsoare și ceapă – AUDIO

Trufe cu 1 leu gramul și pâinea preferată de Nicolae Ceaușescu cu unsoare și ceapă au fost cele mai apreciate produse la un târg culinar din Arad.

Viziatorii au mai găsit însă și salamuri de mangaliţă sau de cerb, cârnaţi, şuncă afumată, brânzeturi și pastramă.

Evenimentul, aflat la a treia ediţie, a fost organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad la Expo Arad.

Să mai spunem că târgul poartă numele „Vicii şi Delicii”. 

Extremele au făcut senzație; iar la standul cu trufe – culese din pădurile româneşti, s-a făcut coadă. Se vindeau precum aurul, la gram. Preţul era de 1 leu/gram. Cum  o trufă de mărime obişnuită cântăreşte aproape 25 de grame, prețul acesteia ajungea la 25 de lei.  Vizitatorii se informau despre rețete, iar ochii le fugeau spre diverse produse cu trufe: sosuri, salate, uleiuri și unt.

Un alt stand la care vizitatorii au stat la coadă a fost cel cu …pâine și untură. O felie de “Pită de Pecica”, un brand local foarte cunoscut și preferat chiar decătre fostul președinte Nicolae Ceaușescu, cu untură şi condimentată cu boia şi ceapă se vindea cu 5 lei. Pâinea cu untură a avut succes pentru că, spunea vânzătorul, le aduce aminte oamenilor de copilărie și de bunici.

Pofticioșii au știut ce să aleagă. Dacă nu au umplut sacoșele, măcar au gustat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot la Arad am fost în vizită la un salon de vinuri, unde au fost prezentate peste 300 de sortimente. Unele sunt produse în Franţa, Italia, Ungaria, Republica Moldova și Grecia.

Ce fel de vin cumpără românii de la târguri?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.