Țara aceasta a interzis timp de 67 de ani dansul în spații publice, iar acum a ridicat legea

Timp de 67 de ani, dansul în spații publice a fost interzis în Japonia, printr-o lege care data din al Doilea Război Mondial.

Din data de 24 iunie, în Japonia nu mai există legea care interzicea dansul în spații publice fără o licență specială ”pentru dans”, precum și dansul în orice local după miezul nopții, scrie The Independent.

Legea împotriva dansului a fost promulgată după Al Doilea Război Mondial, dintr-un efort de a opri activitatea localurilor care adesea erau paravan pentru prostituție. De atunci, Japonia a crescut ca o națiune extrem de bine dezvoltată, restricția arhaică asupra dansului rămânând însă în picioare pentru decenii întregi.

În ciuda legii, dansul – chiar și după miezul nopții – era tolerat în a doua jumătate a secolului 20, poliția trecând cu vederea încălcările frecvente de lege. Totuși, în secolul 21, mai multe cazuri de celebrități implicate în scandaluri cu droguri au readus la ordinea zilei raidurile poliției în cluburi.

Însă amatorii de petreceri nocturne vor putea în curând să petreacă fără teamă, după ce o campanie în acest sens inițiată de muzicianul japonez Ryuichi Sakamoto a strâns 15.000 de semnături. Noua lege a fost semnată săptămâna trecută și va intra în vigoare anul viitor. Restricția a fost ridicată parțial datorită Jocurilor Olimpice din 2020, guvernul japonez luând măsurile necesare pentru a se asigura că vizitatorii se distrează și cheltuiesc pe cât de mult posibil în timpul șederii lor.

O altă țară care interzice dansul este Suedia, unde ”dansul spontan” e ilegal, iar proprietarii de baruri, cluburi și puburi fără o licență specială de dans riscă să primească amenzi dacă clienții lor decid să treacă în ringul de dans.

FOTO: dwphotos/ Shutterstock