Confidenţialitate

Țânțarul tigru se răspândește în mai multe țări din Europa. Prezența speciei, asociată cu o creștere a numărului de cazuri de febră Denga pe continent | AUDIO

Avertisment de la specialiști: O specie de țânțari a fost găsită în mai multe țări din Europa. Experții leagă prezența speciei de o creștere a febrei Denga în Europa. În Franța se iau măsuri speciale înainte de Jocurile Olimpice. Cu amănune, Mihai Bucureșteanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Țânțarul tigru – cea mai invazivă specie de țânțari din lume – se răspândește acum în toată Europa din „tabăra de bază” din sudul continentului. Este prezent deja în Austria, Bulgaria, Croația, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Portugalia, România, Slovenia și Spania, notează BBC.

Țânțarii tigru răspândesc boli precum febra Denga și virusul Zika care, până de curând, erau de obicei numai în anumite părți ale Africii, Asiei și Americii. O altă specie, care transmite febra galbenă s-a instalat în Cipru. Febra Denga are la început simptome asemănătoare gripei, dar poate deveni, în unele cazuri, fatală. Crește numărul cazurilor care nu sunt importante.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor susține că schimbările climatice creează condiții favorabile pentru răspândirea țânțarului tigru.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Complex minoic, care ar fi fost activ în urmă cu peste 3.700 de ani, descoperit în Creta în timpul unor lucrări pentru un nou aeroport | AUDIO