Confidenţialitate

Grecia: Complex minoic, care ar fi fost activ în urmă cu peste 3.700 de ani, descoperit în Creta în timpul unor lucrări pentru un nou aeroport | AUDIO

Pe insula Creta, în timpul unor lucrări pentru un nou aeroport, a fost descoperit un complex minoic. Cel mai probabil, folosit pentru ritualuri religioase, complexul ar fi fost activ în urmă cu peste 3700 de ani. Civilizația minoică a înflorit în Creta și insula Santorini – dar și în zone din Marea Egee – între anii 2700 și 1200 înainte de Hristos.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Arheologii au descoperit complexul monumental minoic în vârful unui deal din Creta în zona în care se fac lucrări de construcţie pentru un nou aeroport internaţional.

Descoperirea a fost făcută la Kasteli, la o înălțime de 500 metri, unde urmează să fie instalat un nou radar pentru aeroport.

„Este o descoperire unică şi deosebit de interesantă”, a declarat ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni, care a adăugat că este prima de acest tip în Creta.

Clădirea circulară din piatră se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.800 de metri pătraţi.

Arheologii spun că situl era folosit pentru ritualuri religioase și ar fi fost activ în urmă cu peste 3.700 de ani, a precizat Ministerul grec al Culturii.

Civilizaţia minoică, o superputere navală a Epocii Bronzului, a înflorit pe insulele Creta şi Santorini şi, probabil, pe o mare parte din Marea Egee, în sudul Greciei, între 2700 î. Hr. şi 1200 î.Hr.

Sursa foto: X / Ministerul Culturii din Grecia

Citește și: Italia: Filiala casei de modă Dior, acuzată de exploatarea forței de muncă. Cu cât vindea compania o geantă produsă de chinezi în fabricile ilegale | AUDIO