Confidenţialitate

Sute de studenți de la Sorbona protestează la Paris față de alegerile de pe 24 aprilie: Susțin că nici Macron, nici Le Pen nu le pot rezolva problemele | VIDEO

Sute de studenți ai Universității Sorbona protestează și astăzi, la Paris, nemulțumiți de faptul că la 24 aprilie, în turul 2 al alegerilor prezidențiale vor trebui să aleagă între Emmanuel Macron și Marie Le Pen. Potrivit postului France24, cei mai mulți spun că ambii candidați au neglijat tinerii, iar oferta electorală este un „fake”.

Studenții au protestat în mai multe universități pentru că susțin ei, nici Macron și nici Le Pen nu vor fi capabili să rezolve problemele care îi afectează pe ei: sărăcia și schimbările climatice.

Poliția a intervenit cu gaze lacrimogene în unele cazuri.

 

Un sondaj realizat chiar în cursul acestei săptămâni de compania OpinionWay-Kéa, pe un eșantion de 1.602 persoane, arată că Emmanuel Macron conduce în preferințele votanților. Marie le Pen ar fi votată acum de 46% din electorat. Marja de eroare este de numai +/- 1 %.

Fostul preşedinte socialist François Hollande i-a îndemnat joi pe francezi „să voteze pentru Emmanuel Macron” în turul al doilea al prezidenţialelor la 24 aprilie, în numele „coeziunii Franţei” şi „viitorului său european”. Și predecesorul lui Macron la Elysee, Nicolas Sarkozy, a anunţat marţi că va vota în turul doi pentru actualul președinte.

Între timp, televiziunea publică din Franța a anunțat că cei doi contracandidați se vor prezenta în fața electoratului miercuri seara, în cadrul unei dezbateri de două ore.

Sursa foto: Twitter / gdh international

Citește și: Alegeri prezidențiale franceze: Le Pen, tot mai aproape de Macron

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.