Confidenţialitate

Peste 1.000 de oameni protestează în București: „Așteptăm cu groază următoarele facturi”. „Să stopeze creșterile la carburanți și utilități” | AUDIO

Cu vuvuzele și pancarde, la Guvern: peste 1.000 de oameni au protestat în fața Palatului Victoria la mobilizarea confederației sindicale Cartel Alfa. Se plâng de facturile prea mari, de faptul că au pensii și salarii prea mici și cer intervenția Cabinetului de miniștri.

Update: Protestatarii au pornit spre Piața Universității.

Manifestanții vor merge acum spre Ministerul Muncii, cel al Energiei, al Sănătății, la MAI și spre Piața Universității.

Minute în șir, oamenii au cerut demisia ministrului Energiei.

Sunt câteva sute de sindicaliști adunați în fața Guvernului, nemulțumiți de prețurile și de facturile din ce în ce mai mari. Au ajuns și două caravane Cartel Alfa care au pornit din Ardeal și din Moldova iar acestora li s-au alăturat polițiști și angajați din penitenciare.

Cu toții cer majorarea pensiilor și a salariilor sau plata unor restanțe salariale, cum este cazul polițiștilor.

Au scandat „Hoții” și au cerut demisia ministrului Energiei. Oamenii așteaptă și modificarea legii dialoglui social astfel încât să fie reluate negocierile colective și cer guvernului măsuri care să stopeze creșterile de preț.

Pe pancartele cu care au venit la protest oamenii au afișat mesaje precum „Respect pentru lucrători” sau „Creșteți salariul minim”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

„N-ar fi trebuit să ajungem aici, la sute de kilometri, să ne cerem drepturile, nu pomana pe care vor să ne-o dea cu carduri și cu câțiva bănuți. Vrem banii pe care i-am depus în zeci de ani în care am fost în activitate și pe care acum trebuie să ne chinuim să-i scoatem de la acest guvern”, ne spune unul dintre protestatari.

„În jur de 3.000 și un pic ai netul pe lună și în jur de 5.000 cred că ar fi ok”, spune un altul.

„Ca toți românii (ne descurcăm) foarte greu, așteptăm cu groază următoarele facturi la gaze și la curent. Suntem terorizați pentru faptul că facturile noastre sunt limitate și nu avem nicio speranță să obținem din altă parte bani fiindcă suntem pensionari”, ne-a declarat un alt bărbat venit să protesteze în fața Guvernului.

„Să crească salariile măcar cu rata minimă de inflație, să se stopeze creșterile la carburant, utilități”, își dorește un alt protestatar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din Piața Victoriei, protestatarii se vor îndrepta în marș spre Piața Revoluției, unde vor picheta sediile unor ministere printre care cel al Muncii și cel al Energiei.

Citește și: Prețul carburanților, în creștere în întreaga lume. Reducere producției de petrol a dus la scumpirea barilului