Suspiciuni toxiinfecţie alimentară la Galaţi: 36 de copii, internaţi la spital

36 de copii de la Şcoala numărul 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi au fost internaţi la spital cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentarăElevilor li s-a făcut rău după ce au consumat laptele distribuit în programul guvernamental “Laptele şi Cornul”.

În total, 40 de copii au ajuns la spital, dar 4 au plecat acasă.

“Este vorba despre elevi din clasele IV-VIII. Copiii prezentau stări de greaţă, dureri abdominale, vărsături, diaree. Există suspiciuni că elevilor li s-a făcut rău după ce au consumat laptele distribuit prin programul “Laptele şi cornul”. A fost informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi să nu mai fie distribuit acest tip de lapte” a declarat pentru agenţia Mediafax purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Liliana Iordăchescu.

”În urma consumului de lapte s-a întâmplat ce s-a întâmplat și săptămâna trecută. Am informat Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică. Copiii au consumat laptele la ora 10.00, laptele distribuit în mod normal în fiecare zi.”, a declarat pentru Europa FM inspectorul școlar general din Galați, Mioara Enache.

Laptele consumat de copii era în termenul de valabilitate, a mai spus inspectorul şcolar general de la ISJ Galaţi.

Această criză vine la doar câteva zile după ce alți 17 elevi din comuna gălățeană Pechea au fost internați la spital cu toxiinfecție alimentară.

Și aceștia s-au îmbolnăvit după ce au consumat laptele la școală.

La începutul săptămânii Direcția de Sănătate Publică anunța că tot lotul de lapte trimis în județ pentru elevi fusese retras.

Tot DSP Galați spunea că laptele intrase într-un proces de fermentare. Tot luni, Consiliul Județean a suspendat programul Laptele și Cornul pentru o zi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS